Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Това е най-добрата ми серия в F1; Перес ще се бори...

Хюлкенберг: Това е най-добрата ми серия в F1; Перес ще се бори за точки в Монреал

55
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг спечели точки във всичките шест старта от началото на сезон 2014 г. във Формула 1 досега.

Немският пилот на Форс Индия определи това като най-добрата си серия надпревари в Гран при и допълни, че в момента състезанията му доставят огромно удоволствие.

Казвал съм много пъти, че нашата сила е постоянството. Показахме го отново в Монако с още едно пето място. Това не е най-силната ни писта, но въпреки това постигнахме страхотен резултат. В края на надпреварата там гумите бяха толкова износени, че бе трудно да се пазя и от стените. Направо крещях по радиото, след като пресякох финала, тъй като постижението бе наистина много удовлетворяващо. Трудно е да се каже как ще се представим в Монреал. На теория пистата би трябвало да ни пасне, но нещата се променят старт за старт. Хубаво е, че на разположение ще са ни софт и суперсофт, тъй като според мен колата ни върви по-силно с меките гуми – обясни Хюлкенберг.

Съотборникът му Серхио Перес пък си е поставил за цел да спечели точки в Гран при на Канада. За него състезанието в Монте Карло не продължи дори един цял тур.

Обичам да карам в Канада – пистата е бърза и технична. Там се чувствам малко като на домашно състезание, защото не е твърде далеч от Мексико и винаги има доста мексикански фенове. Имам прекрасни спомени от Монреал. През 2012 г. започнах от дъното на грида и успях да финиширам трети. Беше изключително състезание, в което стратегията ми с едно спиране в бокса проработи перфектно. Това бе вторият ми подиум в F1, а чувството бе неописуемо и се надявам скоро да го изпитам пак. След разочароващата надпревара в Монако искам само да се кача пак в болида и да постигна максимално силен резултат за себе си и екипа. Целта ще са точки – коментира Перес.

Мексиканският пилот коментира в ексклузивно интервю за новия брой на ClubS1 (172) още подробности за това как се карат тазгодишните Гран при автомобили, както и относно историята около освобождаването си от Макларън.

Съсобственикът и шеф на тима Виджай Маля заяви от своя страна, че битката за четвъртото място при конструкторите ще се ожесточава в течение на сезона. За тима обаче е безспорно удовлетворяващо, че я заема след 6 кръга:

В момента сме твърдо четвърти, с 15 точки аванс пред петата позиция. Измина една трета от сезона и показахме, че разполагаме с болид, който постоянно може да дава чудесни представяния на трасето. Печелим точки във всеки старт, а това е невероятно мотивиращо за всички в тима. Зад нас има някои силни отбори, но ние гледаме себе си и продължаваме да натискаме сериозно. На хартия пистата в Канада би трябвало да е добра за нас. Резултатите обаче отдавна не зависят от това дали дадено трасе ти пасва или не. В състезанията има толкова различни фактори, че не приемаме нищо за даденост.