Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг ядосан на Маса

Хюлкенберг ядосан на Маса

23
0
2014,Бахрейн,Нико Хюлкенберг,Форс Индия

Нико Хюлкенберг завърши „едва“ на пета позиция в днешното състезание в Бахрейн. И докато неговият съотборник Серхио Перес се каче на подиума, германецът просто трябваше да наблюдава отстрани.

„Когато съотборникът ти е на подиума, а ти не, тогава няма как да си щастлив“, обясни Хюлкенберг пред RTL. Ключовият момент от състезанието за него бе битката с Маса в 26-ата обиколка, когато на четвърти завой пилотът на Форс Индия атакува съперника си. „Честно казано, Маса не ми остави никакво място. По принцип правилото е, че трябва да оставиш една кола място на съперника си, когато е с едната си гума в средата на колата ти. Според мен той не го направи.

Засече ме, което ме принуди да намаля и Чеко се възползва от това.

Но проблемът дойде още от квалификацията. Стартирах прекалено назад и състезанието не бе от най-лесните за мен. Серхио имаше достатъчно свободно място пред себе си, докато аз бях принуден в голяма част от състезанието да карам зад него. Това определено въздействаше негативно на притискането и на гумите ми.

Това се видя ясно, когато вече не можех поддържам темпо заради износените гуми и болидите на Ред Бул се залепиха зад мен. В завоите те вървят като по релси. Там просто нямаш шанс срещу тях. Освен това бяха с меките гуми.

Днешният резултат разбира се е чудесен за отбора, без съмнение. Със сигурност бе изключително интересно състезание, с много двубои и мисля, че зрителите може да са доволни. Като цяло съм доволен от представянето си днес.“