Начало Автомобили Hyundai i10 е Кола на годината в Шотландия

Hyundai i10 е Кола на годината в Шотландия

34
0

Малкият i10 на Hyundai стана Кола на годината в Шотландия, като освен това бе победител и в една от останалите 15 категории на конкурса.

Автомобилът спечели адмирациите на журито, съставено от членовете на асоциацията на шотландските автомобилни журналисти (Association of Scottish Motoring Writers – ASMW). i10 освен това се пребори с нелека конкуренция и в сегмента на малките коли, където също триумфира. Citroen Grand C4 Picasso стана пръв в MPV категорията, BMW взе два приза – за 220d в категория „Дизел” и с i3 при електрическите модели, Mazda3 бе начело в „Семеен автомобил” и т.н. Jaguar F-Type взе приза за „Купе”, а McLaren 650S – за спортна кола.

– Един поглед към номинациите демонстрира, че е нужно нещо специално, за да се вземе победата, а Hyundai i10 притежава всичко: добра цена, практичност, достъпен, изключително удоволствие за управление. Това е перфектната малка кола. Hyundai с основание могат да се чувстват горди със себе си за спечелването на титлата – коментира президентът на ASMW Алисдър Сюти.

Той допълни, че победителите в отделните категории също заслужават поздравления, тъй като журито е било много строго при разглеждането на всеки един клас.

Президентът и CEO на Hyundai Motor UK Тони Уайтхорн прие наградата и заяви:

– i10 изживя силна година през 2014-та, като впечатли предишните ни клиенти и същевременно привлече нови през 11-те месеца, откакто е в продажба. Бих искал да благодаря за признанието – за нас е привилегия да спечелим тази награда за първи път в историята на Hyundai Motor UK и тя е доказателство за прогреса на бранда, както и огромно удовлетворение в края на една забележителна година.