Начало Автомобили Hyundai впечатлява с две премиери и триото IONIQ

Hyundai впечатлява с две премиери и триото IONIQ

90
0

На официална пресконференция в зала 5 на Интер Експо Център Hyundai представи премиерите си за Автомобилен салон София 2017. В притегателен магнит за всички гости се превърна премиерата на изцяло новия KONA, представен пред публиката от актрисата Александра Сърчаджиева.

Тя и нейното семейство за пореден път се доверяват на Hyundai и първият Hyundai KONA в България е отреден за тях. Като четвъртия SUV от семейството, KONA е насочен към клиенти, търсещи новаторство, високи технологии и модерен лайфстайл.

Дръзкият екстериорeн дизайн на новия KONA привлича вниманието с атлетичните изваяни форми, елегантни LED светлини и единствени по рода си детайли, които подчертават силното ДНК на Hyundai SUV в основата му.

KONA предлага на клиентите на Hyundai избор между два изключително икономични и динамични бензинови турбо двигателя. На върха е 1.6 T-GDI, който предлага 177 к.с. и задвижване на четирите колела (4WD) в съчетание със 7-степенна трансмисия с двоен съединител (DCT). DCT съчетава ниския разход на гориво с удоволствието от шофирането на механичната трансмисия и удобството на автоматичната трансмисия.

Спортният Hyundai i30 N, тестван при екстремни условия на легендарната писта Нюрбургринг, бе представен от звездата на моторните спортове Петър Гьошев и две от младите надежди на Hyundai – пилотите Симеон Симеонов и Денис Станчовски.

Двамата са съответно шампион и вицешампион на Hyundai Racing Trophy 2017  и в клас RC5 на Националния рали шампионат на България за 2017 г., а Петър Гьошев е техен ментор и наставник.

“Hyundai i30 N е уникален с това, че дава възможност и на нормалните шофьори да се чувстват като рали пилоти, сподели Гьошев. Имах възможност да карам колата и мога да ви уверя, че тя е извънредно потентна машина. Звукът определено издава връзката с WRC.”

Двулитровият двигател на i30 N е в два варианта на максимална мощност: 250 или 275 к.с.  Въртящият момент е 353 Нм, като автомобилът се предлага с шестстепенна ръчна трансмисия. Hyundai i30 N ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,4 или 6,1 секунди в двата варианта на мощност, а максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/ч.

Триото IONIQ Hybrid, Plug-In и Electric за първи път се събира заедно на изложбен подиум у нас. IONIQ е първият в света, който предлага три отделни електрифицирани силови агрегата върху една-единствена, специална автомобилна платформа – това са IONIQ Hybrid, Plug-in Hybrid и Electric.

Един от най-безопасните модели в сегмента, IONIQ предлага функции като Автономно аварийно задействане на спирачките, Предупреждение при напускане на лентата, Система за активно придържане в лентата и Интелигентен круиз контрол като стандартно оборудване.

IONIQ ще привлече напълно нов тип еко-ориентирани купувачи. IONIQ отговаря на нуждите на голяма и нарастваща група клиенти, които търсят екологични икономични автомобили с ниски емисии без компромис с вътрешното пространство и удоволствие от шофирането.

Спечелил тринадесет престижни европейски отличия, IONIQ е един от най-награждаваните автомобили на континента, включително Екологичен Автомобил на Годината на България за 2017 г.