Начало Автомобили Hyundai i-oniq дебютира на Женевския автосалон

Hyundai i-oniq дебютира на Женевския автосалон

15
0
Hyundai,i-oniq

Hyundai i-oniq прави дебюта си на започващия днес Женевски автосалон. Автомобилът демонстрира нови технологии и дизайн, които дават възможност да се надзърне в бъдещото мислене на компанията.

i-oniq е електрически спортен хечбек с бензинов двигател за увеличаване на пробега. Създаденият с идеята да представи най-новите виждания на дизайнерите и инженерите на Hyundai i-oniq доразвива дизайнерския език на компанията за флуидна скулптура и демонстрира дръзки „Нови възможности“ с футуристичното си задвижване.

Стилистите на Hyundai са избрали динамични пропорции за естетичното и функционално купе на i-oniq. Дизайнът на колата съчетава меки характерни линии с мускулест темперамент, изразявайки едновременно премиум и спортни качества, които се забелязват както в екстериора, така и в интериора. Други елементи на дизайна като покрива, тип „пентхауз“, и светодиодните предни фарове подчертават ефективността и напредничавите технологии, вложени в i-oniq.

С дължината си от 4,4 метра i-oniq разполага с място за четирима в ориентирания към водача салон. Високотехнологичното оборудване в шофьорския интерфейс и контролните уреди отразява съвременните и бъдещите премиум консуматорски електронни технологии. На пътниците е осигурен салон с удобни кресла, предназначен за оптимален комфорт, чиито характерни изваяни повърхности, вдъхновени от музикални инструменти, създават положителен контраст със спортно ориентираната зона на водача.

Концептуалният модел i-oniq е снабден с новаторско задвижване, което демонстрира ангажимента на Hyundai към чистите технологии. Трицилиндров, еднолитров бензинов двигател е съчетан чрез генератор с литиево-йонен електромотор, който осигурява 109 к.с. В електрически режим i-oniq има пробег 120 км, а с помощта на бензиновия агрегат колата може да измине до 700 км, като в смесен режим отделя едва 45 г/км CO2.

Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент и изпълнителен директор на Hyundai Motor Europe, коментира: „Концептуалният модел i-oniq беше създаден, за да представи новото мислене в марката Hyundai. Той се отличава с дързък дизайн както отвън, така и отвътре, предизвикващ размисъл за бъдещите възможности в автомобилната индустрия, и силов комплекс, показващ един от начините да задвижваме бъдещите си продукти – всичко това обединено в продукт, излъчващ премиум-качества.“

Концептуалният модел i-oniq ще бъде показан за първи път на пресконференцията на Hyundai на Женевския автосалон на 6 март 2012 г. от 9:45 местно време.