Hyundai представи i30 N Drive-N Limited Edition

1450
0
i30 N Drive-N Limited Edition
i30 N Drive-N Limited Edition

i30 N Drive-N Limited Edition бе представен от Hyundai. Това е ексклузивна, специална версия на спортните Hyundai i30 N и Hyundai i30 Fastback N. Уникално издание на новия i30 N осигурява същото високо изживяване при шофиране с отличителен външен и вътрешен дизайн. Стартът на производството започна през последната седмица на април. Планира ограничен обем– 620 бройки са запазени изключително за Hyundai Motor Europe. Останалите 180 бройки за Hyundai Motor Company Australia.

За да разработи i30 N Drive-N Limited Edition, Hyundai подобри текущия i30 N, използвайки научените тенденции на пазара. Отчете и обратна връзка от медиите и най-вече вдъхновение от N-thusiasts – общността от фенове на Hyundai N модифицирали вече своите автомобили. Ексклузивното издание се предлага в два стила на каросерията – хечбек и фастбек.

Избрани са два цвята на каросерията – Phantom Black Pearl и новият Serenity White Pearl. i30 N Drive-N Limited Edition също се предлага с ръчна скоростна кутия или N DCT. Това е разработената от Hyundai осемстепенна трансмисия с двоен съединител от мокър тип, за още по-спортно изживяване при шофиране.

i30 N Drive-N Limited Edition се предлага стандартно с пакета Performance. Освен че доставя 280 к.с., двигателят позволява по-ефективно развъртане на мощността. Генерира се повече въртящ момент и мощност при по-ниски обороти, за да се възползва от потенциала на двигателя в ежедневни ситуации на шофиране.

Както при новия i30 N, версията N DCT на i30 N Drive-N Limited Edition позволява три N функции за още по-спортно изживяване: N Power Shift, N Grin Shift и N Track Sense Shift. С помощта на бутона N Grin Shift (NGS), автомобилът увеличава мощността си с допълнителни 10 к.с. за максимално 20 секунди.

Екстериорният и интериорният дизайн на i30 N Drive-N Limited Edition са пренесени от новия i30 N, за да доставят същото забавно изживяване при шофиране, обвито в по-ексклузивен
пакет.

Екстериорът

Екстериорът ще включва 19-инчови ковани алуминиеви джанти в тъмно бронзово матово покритие; черни емблеми на Hyundai; специални стикери отстрани, отпред и отзад; и две специални плочки Drive-N в тъмен бронзов мат на калниците. Емблемите на i30 N Drive N
Limited Edition също показват GPS координатите на дома на моделите N, тестовия център на Hyundai Motor Europe на Нюрбургринг в Германия. Спортните автомобили на Hyundai се разработват, тестват и усъвършенстват на Нюрбургринг-Нордшлайфе от 2011 г.

Интериорът

Интериорът на всяка единица е оборудвана с уникален номериран плакет, изобразяващ пореден номер сред ограничения обем от общо 800 единици. Вместо кожа, алкантара с червени шевове ще покрива волана, скоростния лост, подлакътника и ръчната спирачка. Всички акценти, украсяващи интериора, ще бъдат в червен цвят. Това се отнася за предпазните колани отпред и отзад, N бутоните на волана и шевовете на улекотените N Light Seats тип корито. i30 N Drive-N Limited Edition също има ексклузивни постелки за пода със специфични надписи.

В допълнение към този изцяло нов външен вид, i30 N Drive-N Limited Edition също ще бъде напълно оборудван. Той включва допълнителна разпънка в багазника, стъклен покрив и обширен списък от функции за активна безопасност на Hyundai Smart Sense. В допълнение към функциите за безопасност, които се предлагат стандартно в i30 N, i30 N Drive-N Limited Edition с ръчна трансмисия също се предлага със система за предупреждение за обект в мъртва зона (BCW) и предупреждение за следене на трафика зад автомобила (RCCW), докато ограниченото издание с N DCT предлага – система за следене на мъртвата точка с фукция за превенция на сблъсък (BCA) и система за следене на трафика зад автомобила с функция за превенция на сблъсък (RCCA). За допълнителен комфорт и удобство, N-ентусиастите могат да се насладят и на отопляем волан, навигационна система с 10,25-инчов сензорен екран и безжично зарядно устройство.

Слоганът на марката Hyundai N е „Не просто шофиране“

Слоганът на марката Hyundai N е „Не просто шофиране“. Това твърдение улавя мисленето и духа на N: Не просто шофиране. Насладете се на всяка секунда от него. За да се гарантира това, спортните двигатели, намиращи се в моделите на Hyundai N, са настроени за страхотна отзивчивост и отлична мощност. Тази демонстрация на мощност показва на клиентите, че шофирането не е само за стигане на дестинацията – то може да бъде и вълнуващо и емоционално.

i30 N Drive-N Limited Edition е роден в Намянг, усъвършенстван на Нюрбургринг

Hyundai N означава Namyang, където се намира глобалният център за изследвания и разработки на Hyundai Motor в Корея. Открит през 1995 г., Центърът за научноизследователска и развойна дейност Namyang е сърцето на глобалната изследователска и развойна мрежа на компанията, родното място на Hyundai N и където е роден i30 N. N също означава Нюрбургринг. Мястото, където технологиите на Hyundai са тествани и доразвити на една от най-предизвикателните писти в света, Нюрбургринг-Нордшлайфе.