Начало Автомобили Hyundai представи новото си бижу – Hyundai i10

Hyundai представи новото си бижу – Hyundai i10

199
0

На Цветница, денят на цветята, младостта и възраждането на живота в природата Индустриал Комерс, официален вносител на Hyundai в България представи бижуто си Hyundai i10.
Събитието се състоя пред Planet Club, точно зад храм паметника Александър Невски. Присъстваха над 200 собственици на Atos и Getz, които премериха сили в пряка надпревара за време и точност при преодоляването на препятствията на импровизираното трасе. Старт на състезанието дадоха българската ски легенда Петър Попангелов и прокуристът на Индустриал Комерс Савина Константинова. Възможност да тестват автомобила имаха всички желаещи граждани.

„Комбинацията от една от най-ниските цени в сегмент А с икономичност и доказаната издръжливост на автомобилите Hyundai на българските пътища, правят i10 най-изгодното предложение на пазара в момента. Очакваме той да бъде оценен от бизнеса като разумна инвестиция, а от по-младата аудитория и специално от дамите като достъпно предложение с атрактивен дизайн”, обясни Савина Константинова, прокурист на Индустриал Комерс. „i10 има потенциала да стане лидер по продажби в класа на най-малките у нас още през 2008 година”, допълни тя.

Автомобилът i10 е малка градска кола, с която корейската компания смята, че ще удвои продажбите си в градския сегмент.
Hyundai i10 е дълъг 3565 мм и е широк едва 1595 мм. Има 5 пътнически места в интериора и съвсем нормална врата на багажника. Гумите са 14-цолови, а автомобилът стандартно има климатична инсталация. i10 още се предлага с ел. задвижване на стъклата, аудиосистема с MP3 възможности, електрически сервоусилвател на волана, централно заключване и др. Стандартно автомобилът има 4 въздушни възглавници. Предлага се в с два бензинови и един дизелов двигател. Той е изключително икономичен с 4,3 л/100 км комбиниран разход на гориво. Предлага се с ръчна 5 –степенна скоростна кутия. 1,1 литровия бензинов двигател е с 66 к.с. и максимална скорост от 152 км/ч. До края на годината ще се появи и 1,2 литрова версиа с максимална мощност от 75 к.с.
7676 евро е Hyundai i10 с бензинов 1,1 –литров двигател със стандартно оборудване, аудиосистема с CD и 6 високоговорителя, air bag ABS и др. Индустриал Комерс предлага автомобила на лизинг до 7 години и гаранция от 5 години или 150 000 км.