Начало Автомобили Hyundai влезе в Книгата на Гинес.

Hyundai влезе в Книгата на Гинес.

56
0

Представители на Книгата на Гинес потвърдиха факта, че е постигнат световен рекорд „Най-дълга автоколона от автомобили Hyundai”. По повод организираната инициатива за популяризиране на малките автомобили като най-безопасни и екологични, колоната се състояла само от коли на Хюндай, модел Getz. Рекордът е бил поставен на 23 юни миналата година в Крылатск, където са се събрали 137 автомобила от различни региони на Русия. Били са спазени всички предписания на Комисията по рекордите на Гинес: колоната се е състояла само от автомобили на марката Hyundai, разстоянието на автопробега е превишавало установения минимум от 3,2 км, всички автомобили са се върнали в изходна позиция след определения пробега.
Като доказателство на Комисията били предоставени фото и видео материали, показания на авторитетни експерти, материали в средствата за масова информация, поименни списъци на участниците с номерата на техните автомобили. Комисията на Книгата на рекордите в Лондон след детайлно и прецизно разглеждане на всички документи регистрира рекорда на подредени един след друг 137 автомобила от марката Hyundai и издаде съответния сертификат.
Hyundai Getz се ползва с огромна популярност сред малдите и активни хора по света, като за 2007 са били продадени 26 980 автомобила от този модел.