Начало WRC News Екипажите на Хюндай готови за предизвикателството на отсечките в Турция

Екипажите на Хюндай готови за предизвикателството на отсечките в Турция

252
0
Тиери Нювил, рали Турция
снимка: Хюндай

Отборът на Хюндай ще се състезава с три екипажа в предстоящото рали Турция: От Танак/Мартин Ярвеоя, Тиери Нювил/Никола Гилсул и Себастиен Льоб/Даниел Елена. Тимът от Алценау се надява да продължи този уикенд представянето от Естония, където спечели двойна победа.

Рали Турция е в настоящата си база в Мармарис от 2018 г. Тазгодишното издание ще е ограничено да 12 отсечки (223 състезателни километра) и ще е без зрители. И трите екипажа на Хюндай направиха еднодневен тест в Гърция миналата седмица в условия, подобни на тези в ралито.

„Уикендът в Естония бе фантастичен и бе резултат от месеци упорита работа, но не можем да допускаме, че в Турция ще е същото“, заяви шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо

„Съперниците ни работят изключително упорито. Предстоят ни много трудни и непредсказуеми отсечки. Трябва да останем съсредоточени върху задачите си. Знаем, че Турция често жили и това изисква фокус чак до пауърстейджа.“

Нювил катастрофира в Естония и целта му в предстоящото рали ще е да вземе максимума.

„Това рали е едно от най-трудните за сезона. Трябва да се опитаме да натиснем сериозно, дори на сложните участъци, като същевременно пазим колата. Винаги сме имали добра скорост в Турция, но не сме постигали желания резултат. Надявам се третият път да е на късмет“, сподели Нювил.

Танак навакса част от изоставането си в генералното класиране с победа у дома, а в Турция спечели през 2018 г.

Да взема първата си победа с Хюндай точно в Естония бе наистина специален момент“, каза още веднъж От. „Сега обаче фокусът ни трябва да е към следващата надпревара. Шампионатът е кратък, така че трябва да извлечем максимума от всяка възможност. Рали Турция определено е най-трудната надпревара през сезона. Винаги е много горещо и истинско изпитание и за колата, и за екипажа. Целта ни тази година ще е да се борим за победа и продължим битката си за титлата.“

Льоб и Елена се връщат на трасе за първи път от рали Монте Карло през януари. Те има три победи в Турция, но на различен от настоящия маршрут (през 2004, 2005 и 2010 г.).

„Вълнувам се, че се връщам в състезанията! Това ще ми е първото рали на чакъл от Каталуния миналата година. В Турция не съм карал от 2010 г. Не познавам точно тези отсечки. Направихме тест преди състезанието и искам да дам най-доброто от себе си за тима. Искам да съм конкурентоспособен. Ще се иска сериозно запознаване с етапите, но съм мотивиран да се боря за добър резултат“, каза деветкратният WRC шампион.