Начало Рали Хюндай с нов технически директор

Хюндай с нов технически директор

114
0
Нино Фрисон

Екипът на Хюндай в световния рали шампионат е с нов технически директор.

Назначението на италианеца Нино Фрисон влезе веднага в сила. Той ще работи във фабриката на екипа в Алценау (Германия), където ще ръководи развитието на i20 WRC. Ще докладва директно на шефа на тима Мишел Нанда.

Фрисон е над 30-годишен опит в автомобилния спорт във всевъзможни дисциплини – от едноместни болиди до WRC. Отборът на Хюндай нямаше технически директор от създаването си досега – присъединяването на Фрисон е следващ етап от развитието на тима. То ще даде свобода на Нандан да се съсредоточи върху ръководството на цялостния проект.

Междувременно в Алценау бе пуснат в действие нов динамометър за двигатели. С негова помощ развитието и тестовете на мотори ще се ускорят неимоверно.

Титулярът на отбора Тиери Нювил и един от колегите му – Юхо Ханинен – пък ще вземат участие в два кръга от европейския рали шампионат това лято. Те обаче няма да са зад волана на i20 WRC, а ще са гост-коментатори в Евроспорт. Нювил ще дискутира в ефир надпреварата в родината си – рали Ипр. Ханинен пък ще е на гости в телевизионното студио за седми кръг от първенството (рали Естония).