Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Алонсо не очаква огромен напредък от Ферари в Истанбул

И Алонсо не очаква огромен напредък от Ферари в Истанбул

41
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо пристигна в Истанбул снощи директно от Маранело, където бе още от началото на седмицата, за да се запознае с последните новости по Ферари-то си преди Гран при на Турция. Двукратният световен шампион е в постоянна връзка с инженерите, но личният контакт понякога е по-ползотворен от разговорите по телефона и електронната поща.

В Турция ще имаме някои нови аеродинамични компоненти, но в следващите стартове ще идват още неща. Наясно сме, че трябва да направим сериозна крачка напред по отношение на представянето си, за да се борим за челни позиции, особено в квалификациите. Не очаквам особено голяма промяна в Истанбул. В петък ще видим кои от новите елементи работят по очаквания начин, но съперниците не са стояли със скръстени ръце през изминалите седмици, така че е абсолютно невъзможно да се каже кой къде се намира – бе категоричен испанецът.

Алонсо изкара голямата част от почивката между Китай и Турция със семейството си, концентрирайки се и върху физическата си подготовка. По-дългата пауза му даде шанс да тренира по любимия си начин, карайки велосипед.

Както обикновено обаче, пилотът на Ферари отказа да прави прогнози преди уикенда, но потвърди споделеното от шефовете му преди дни – че и предстоящата надпревара няма да е никак лесна за отбора.

Не ни липсва желание да се трудим здраво. Видях колко упорито работят всички – от [Стефано] Доменикали до механиците – в Маранело. Няма човек сред нас, който да не иска да се справим със ситуацията възможно най-бързо – допълни Фернандо.