Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Извадих късмет, двойна победа е перфектен резултат, коментира Ботас

Извадих късмет, двойна победа е перфектен резултат, коментира Ботас

35
0

Валтери Ботас стартира от девета позиция на грида за Гран при на Великобритания (заради санкция за сменена скоростна кутия), а на финала бе втори – изпреварен единствено от съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън.

Финландецът удължи максимално първия си стинт в надпреварата и успя при спиранията в бокса да прескочи Макс Верстапен. След това се пребори и със Себастиан Фетел, но смятал, че няма да успее да настигне сънародника си Кими Райконен. Проблемите на пилотите на Ферари с гумите обаче му позволиха да излезе на втора позиция.

„За отбора ни уикендът се оказа перфектен, като се имат предвид случилото се по-рано. Изумително е какво постигнахме днес. Колата бе прекрасна за каране, беше наистина бърза. Екипът даде и на двама ни с Люис перфектната стратегия“, каза Ботас.

„Аз стартирах в надпреварата с гуми софт и дори малко удължих първия си стинт, защото всичко работеше толкова добре. Към края темпото бе прекрасно със суперсофта. Изпреварих Себастиан и приближавах Кими, но реалистично погледнато той бе твърде далеч, за да взема второто място. Така че в това отношение извадих късмет. Двойна победа е перфектен резултат.“