Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двете коли на Мерцедес имали технически проблеми

И двете коли на Мерцедес имали технически проблеми

76
0

И двете коли на Мерцедес са имали технически проблеми, стана ясно след края на квалификацията за Гран при на Монако. Става въпрос за неприятности с налягането на горивото. И докато проблемът при Розберг е бил установен и отстранен още преди да напусне бокса в Q3, то при Хамилтън той е бил забелязан след излизането в питлейна.

Наложи се той да спре в страни и колата му да бъде върната обратно в гаража, където дефектът беше отстранен. В крайна сметка и двамата записаха прилични резултати, като Нико се класира 2-и, а Люис 3-и. Двамата бяха изпреварени от Даниел Рикиардо. Така за 3-и път в последните 4 състезания Хамилтън пострада от технически проблем в третата част на квалификацията.

„Беше трудна квалификация. Не знам наистина какво да кажа, коментира световният шампион. – Излязох, за да направя просто някаква обиколка. Не беше толкова зле като преди, имайки предвид, че става въпрос за проблем с двигателя. Можехме да вземем полпозишъна.“

Хамилтън заяви също така, че ще бъде много трудно да спечели с оглед на стартовата му позиция и това, че Даниел Рикиардо ще разполага с по-добрата стратегия, тъй като тръгва с гумите суперсофт, докато Люис и Нико са с най-меките ултрасофт. Това предполага, че пилотът на Ред Бул ще може да направи по-дълъг първи стинт от тях и да има по-голям избор по отношение на момента кога да спре в бокса за смяна.

Розберг от своя страна заяви, че въпреки проблемите не е имал нужната скорост да се бори за полпозишъна в днешната квалификация. „Мисля, че в нито един момент нямах шанс да се боря за първата стартова позиция, каза германецът. – Даниел просто беше бърз днес. Полпозишънът му е заслужен. Не бяхме достатъчно бързи. Бях много изненада от времето му в първия опит в Q3. Видях, че е с 0.3 сек по-бърз и знаех, че ще е трудно да го стигна.“