Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изглеждахме много по-силни на мокро – дъждът изравнява силите в голяма степен,...

Изглеждахме много по-силни на мокро – дъждът изравнява силите в голяма степен, каза Хорнер

36
0

Тимът на Ред Бул взе подиум в Гран при на Япония – Себастиан Фетел се нареди трети в състезанието, а съотборникът му Даниел Рикиардо е четвърти. Всички в екипа обаче бяха разтревожени от катастрофата на Жул Бианки.

– Всичко станало на пистата е второстепенно – един от нас не е добре и не знаем какво е състоянието му – сподели Фетел. – Жул претърпя лош инцидент и се надяваме много скоро да получим добри новини. Чувството да не знаеш какво става е ужасно. Всички пилоти знаят колко трудно и хлъзгаво бе днес на трасето. Надяваме се на най-доброто.

Рикиардо също каза, че тревогата за Бианки е най-голяма. Той допълни, че надпреварата бе трудна:

– Ситуацията се развиваше не твърде зле. Настройките, които предпочетохме вчера, си струваха риска. Опитахме нещо различно със стратегията, но в момента основно ме притеснява положението на Бианки.

Кристиан Хорнер се присъедини към тревогата на пилотите си за колегата им. Той посочи, че в състезанието Фетел и Рикиардо са се представили силно.

– И двамата направиха страхотен прогрес и някои фантастични изпреварвания. Трети и четвърти е добър резултат. Изглеждахме много по-силни на мокро – дъждът изравнява силите в голяма степен – допълни англичанинът.

Ръководителят на екипа на Рено за Ред Бул Тиери Савил сподели от своя страна, че състезанието бе огромно предизвикателство заради променящите се метеорологични условия:

– Основната задача на отбора бе справяне с гумите въз основа на прогнозата, времената в обиколките и коментарите на пилотите. Бяхме заети и да внимаваме за управлението на задвижващата система, което се променя при толкова различно сцепление и условия на трасето.