Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Хорнер против системата за обдухване

И Хорнер против системата за обдухване

43
0

Писменият апел на Макларън не убеди конкурентите на отбора, че противоречивата система за обдухване на задното крило би трябвало да остане през 2011 година.

По време на среща в Барселона много от шефовете на отборите гласуваха за промяна в правилата, която на практика ще забрани това любопитно решение. Принципно, след като Макларън изобретиха тази новаторска система, отбори като Заубер, Ферари, Уилямс и Мерцедес побързаха да я копират. Говори се, че и Ред Бул, Рено и Форс Индия също работят върху свои концепции.

Кристиан Хорнер от Ред Бул обаче намекна, че гласуването против системата за 2011 година е продиктувано от спорната безопасност на вариантите на системите, забелязани в Испания. Пилотите на Заубер и Ферари бяха принудени да управляват системата си с едната си ръка (често на излизания от бързи завои), докато с другата работеха по настройките на спирачките.

Това е много хитро решение, като свалям шапка на момчетата, които са я измислили, но някои от вариантите този уикенд изглеждаха малко прекалено, като погледнете как пилотите на практика карат без ръце“ – казва Хорнер пред „Би Би Си“. „Затова и мисля, че въпросът с безопасността и разходите трябва да бъде взет под внимание.“