Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И конкуренцията вижда затруднения в Макларън

И конкуренцията вижда затруднения в Макларън

63
0

В момента два отбора изненадват доста с темпото си – Браун GP и Макларън. И докато отборът на Рос Браун впечатлява с отличното си темпо, то Макларън засега определено се представят под възможностите си.

Предсезонните тестове никога не са били надежден източник по отношение на формата на отборите, но бившият състезател на Макларън, Фернандо Алонсо, отбеляза: „Те тестваха и с двамата си пилоти и не се представят на ниво.”

Фелипе Маса с Ферари, който през 2008 година загуби титлата от Люис Хамилтън с една точка, призна, че е силно изненадан от факта, че в момента конкурентите им са в дъното на таблицата. Според неофициална информация отборът от Уокинг е идентифицирал проблема и ще го поправи за Мелбърн.

„Те все още могат да се подобрят, а и имат още един тест пред себе си. До Мелбърн те може и да открият какво не работи като хората” – каза Маса.

„Но определено е изненадващо да видим Макларън назад. Преди всичко обаче трябва да ги уважаваме и да изчакаме до първото състезание, за да имаме ясна картина на ситуацията” – допълни бразилецът.

Бившият шеф на Макларън, Рон Денис, не отдаде особено значение на проблемите на МР4-24 но Норберт Хауг не бе толкова оптимистично настроен.

„В момента сме доста по-бавни, но ще работим упорито, за да се справим” – каза шефът на спортния отдел на Мерцедес Бенц.