Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Идването на Liberty Media е позитивно за Ф1, смятат в Макларън и...

Идването на Liberty Media е позитивно за Ф1, смятат в Макларън и Форс Индия

54
0

Идването на Liberty Media във Формула 1 е позитивна стъпка за шампионата, екипите на Макларън и Форс Индия. Компанията се договори с досегашния собственик CVC Capital Partners за закупуването на акциите на стойност 8 милиарда долара.

Според очакванията Чейс Кери бе назначен за председател на Delta Topco – компанията-майка на F1, а Бърни Екълстоун остава главен изпълнителен директор поне до приключването на сделката.

„Това очевидно е развитие за спорта, което едва сега започва, заяви говорител на Макларън. – От това, което вече разбрахме, сме уверени, че ще е позитивна стъпка за Ф1.”

Заместник-шефът на Форс Индия Боб Фърнли пък заяви, че се надява с новите собственици спортът да се разрасне отново и да тръгне нагоре. Фърнли, който беше сериозен критик на досегашните управляващи от CVC, смята, че Liberty Media ще инвестират в спорта и ще му помогнат да прогресира.

„В лицето на CVC имахме корпорация, която се интересуваше само от печеленето на пари, заяви Фърнли. – Сега се надявам, че са продали Ф1 на компания, която може да създаде растеж на спорта. Тя ще внесе много опит от американския франчайзинг модел и това може да добро нещо.”