Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Маруся изпадна в търговска несъстоятелност

И Маруся изпадна в търговска несъстоятелност

47
0

Тимът на Маруся официално изпадна в търговска несъстоятелност. Двама синдици – Джеф Роули и Джеф Картън-Кели от FRP Advisory LLP – са назначени да управляват екипа от Бенбъри. Собственикът Андрей Чеглаков изчакал само Гран при на Русия, за да види колите на грида в родината си, но вече не искал да налива пари в отбора при почти никаква възвръщаемост.

– Отборът има значителен прогрес по време на съществуването си, пикът в който е спечелването на две точки през настоящия сезон в F1. Един опериращ отбор от Формула 1 остава значителна инвестиция. Настоящите акционери не са в състояние да осигури достатъчно средства и висшият мениджмънт опита да намери нови инвестиции, за да осигури дългосрочното бъдеще на екипа. За съжаление това начинание не успя в дадените времеви рамки. Ето защо не остана друга алтернатива освен обявяването на компанията в търговска несъстоятелност. При настоящата ситуация бе преценено, че участието на Маруся F1 Тийм в следващото състезание – Гран при на САЩ – е неизпълнимо – заяви Роули.

Двамата синдици ще оценят бизнеса и дългосрочните перспективи на компанията. В изявлението на Роули се посочва, че участието на Маруся в надпреварите в Бразилия и Абу Даби ще зависи от изхода на неговата и на Картън-Кели работа. Той допълни, че няма съкращения на персонала и всички служители са получили заплатите си за периода до края на октомври.

Твърди се, че Чеглаков е налял 185 милиона британски лири в тима на Маруся през изминалите няколко години. Това е вторият отбор, който изпада в такава ситуация в рамките на броени дни. В Катерам са в същото положение, като базата на тима в Лийфийлд е затворена от миналата седмица и синдиците не допускат служителите там.

Станалото означава също така, че в Остин ще се състезават 9 отбора или 18 коли.