Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И двамата с Розберг направихме феноменално състезание, заяви Хамилтън

И двамата с Розберг направихме феноменално състезание, заяви Хамилтън

35
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг,Себастиан Фетел

Люис Хамилтън спечели безапелационно Гран при на Австралия, водейки от старта до финала на пистата Албърт парк. Двукратният световен шампион заяви след това, че е доволен от темпото си и от факта, че бе в състоянието да реагира всеки път, когато съотборникът му Нико Розберг увеличаваше скоростта.

„След като установиш преднина от 2 секунди, се опитваш да управляваш надпреварата – няма смисъл да пресилваш нещата. Но аз успявах да реагирам всеки път, когато Нико вдигаше темпото, а това е добре. Нико бе наистина бърз през цялото състезание. Аз се стараех да управлявам разхода на гориво, поведението на гумите, като всъщност не знаех какъв е лимитът на гумите и колко ще изкарат. Но и двамата направихме феноменално състезание. Нико кара добре, както очевидно и Себастиан [Фетел], за да е на тази си позиция”, заяви Хамилтън.

Англичанинът не прие предположението, че Мерцедес ще продължи сезона в същия дух като в Австралия. Той заяви, че не е видял още времената от надпреварата, но според него Ферари е с огромен прогрес: „Те са направили една от най-големите крачки напред, така че определено не можем да се отпускаме. Сигурен съм, че ще натискат и очаквам добра битка с тях.”

Първият коментар на Розберг на подиума бе, че съекипникът му кара като шампион. След това благодари на тима си за колата, която са му дали: „Този болид е абсолютно изумителен. Люис свърши фантастична работа този уикенд и не можах да го победя. Но определено се постарах – във всяка една обиколка. През цялото време карах на максимума. И ще го правя през цялата година. Надявам се да го притисна.”

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф отбеляза, че е невероятно да наблюдаваш как упоритата работа на целия отбор се превръща в резултати на пистата. „Темпото на болида е страхотно. И двете коли нямаха никакви проблеми. Опитахме се поддържаме развитието си постоянно и сега постигнахме всички поставени цели. Имаме голям напредък по отношение на аеродинамиката. Не бива обаче да сме самодоволни, трябва да сме здраво стъпили на земята”, допълни австриецът.

Волф каза също така, че според него на други писти, където разходът на гориво не е от толкова голямо значение като на Албърт парк, Розберг ще е още по-близо до съотборника си.