Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имахме достатъчно скорост, за да сме пред Рено, убеден е Перес

Имахме достатъчно скорост, за да сме пред Рено, убеден е Перес

48
0

Пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон се класираха осми и девети в квалификацията за Гран при на Белгия.

Мексиканският пилот сподели, че е малко разочарован от финалния си тур в Q3.

„Бях близо до [Кими] Райконен в първи сектор, но когато той се отказа от обиколката си във втория, се оказах твърде близо. В резултат на това загубих аеросцепление и това ми коства няколко десети от секундата“, обясни Перес.

„Вярвам, че имахме достатъчно скорост, за да сме пред Рено днес, но все пак позицията ни е добра. На Спа всичко може да се случи, така че ще е важно да се опазим от неприятности, за да се възползваме от възможностите по време на състезанието. Първата обиколка може да е истински хаос: не само в първи завой, но и на Ле Комбс, където колите пак се събират. Смятам, че можем да сме силни утре и определено се надявам да постигнем резултат, какъвто отборът заслужава.“

Окон също смяташе, че днес е било възможно да постигне по-добро класиране.

„От Q2 нататък започнах да губя сцепление – трябва да направим анализ и да разберем какво стана. В бързата си обиколка във втория квалификационен сегмент бях три десети от секундата по-бърз в сравнение с тази от Q3. Затова не съм напълно удовлетворен. Но се чувствам уверен за надпреварата. Колата върви добре и е бърза в състезателни условия, особено в първия и последен сектори. Това ще ни помогне утре“, бе убеден Естебан.