Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Сайнц притеснен от скоростта на Ред Бул, Перес: От първа редица...

И Сайнц притеснен от скоростта на Ред Бул, Перес: От първа редица можем да се борим за победата

3631
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц ще стартира от полпозишън в утрешната Гран при на Белгия, въпреки че завърши втори в квалификацията на пистата Спа-Франкоршамп. Макс Верстапен бе най-бърз в сесията, но е с наказание за смяна на компоненти от задвижващата му система. Сайнц сподели, че се радва на пола, но никак не е доволен от изоставането си от пилота на Ред Бул. Той бе на 0,632 сек зад нидерландеца.

„Радвам се, че ще стартирам от полпозишън утре, но разбира се, не съм във възторг от изоставането от Макс и Ред Бул този уикенда“, заяви Сайнц

„Трябва да разберем защо колата на Ред Бул е толкова бърза на тази писта. При всички случаи полът е отлична позиция, от която да стартирам. Ще се постарая да победя утре. Мисля, че състезателното ни темпо е по-добро от квалификационното. Скоростта на Ред Бул обаче ме кара да се питам как ще се развие състезанието утре. Няма съмнение, че трябва да постигнем прогрес“, допълни испанският пилот на Ферари.

До Сайнц на първа редица ще е Серхио Перес, който е убеден, че може да се бори за победата в Гран при на Белгия. Мексиканският пилот на Ред Бул се класира трети в квалификацията, но ще стартира от втора позиция заради наказанията на съотборника си Макс Верстапен.

„Беше добра, но не и фантастична квалификация. Първата ми обиколка в Q3 не бе добра. След това имах още някакви дребни проблеми като малки повреди по пода. Но втора позиция за състезанието е прилично постижение“, коментира Перес

„Постигнахме много добър напредък спрямо вчера, като се има предвид колко време загубихме във втората тренировка. А мисля, че има и още какво да подобрим за надпреварата. От първа редица можем да се борим за победата. Трябва да стартирам чисто, да направя чиста първа обиколка и след това да управлявам състезанието си от там нататък. Да си на полпозишън не е от кой знае каква полза тук. Ако съм близо до Карлос в Червената вода мога и да поведа, това и ще опитам да сторя. Важно е да гледаме собственото си състезание утре“, каза още Серхио.