Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Искаше ми се да разполагаме с малко повече мощност, заяви Верстапен

Искаше ми се да разполагаме с малко повече мощност, заяви Верстапен

52
0
Макс Верстапен

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо се класираха на трета редица на стартовата решетка за Гран при на Великобритания. Холандецът даде пето време, а съотборникът му бе шести.

„Всъщност бях много доволен от квалификацията, тъй като имахме чудесен напредък с колата”, заяви Верстапен. „Но тук е трудно, ако губиш по секунда на правите. Трасето ни пасва все по-малко. В крайна сметка изостанахме с осем десети от секундата, но определено можем да сме удовлетворени, а и колата ни върви добре. Просто ми се искаше да разполагаме с малко повече мощност.”

„Състезанието ще е трудно и ако не извадя късмет, най-вероятно ще завърша пети – такова е темпото на автомобила. Надявам се надпреварата да не е скучна, но в момента като че ли сме в ничия земя… Да, утре ще губим по-малко на правите, но 5 или 6 десети от секундата пак са твърде голямо изоставане. Тази година обаче се видя, че понякога очакваш скучно състезание, а се получава интересно.”

Рикиардо сподели, че съботата е била известно разочарование за него.

„В най-добрата ми обиколка в Q3 DRS-ът не работеше между четвърти и шести завои, така че там загубих време. Но така или иначе вече бях доста назад. На Силвърстоун в наши дни високата мощност е от значение, много от кривите се преминават на пълна газ – първи, втори и девети вече не са истински завои”, обясни австралиецът.

„Още от вчера си знаехме, че тук ще имаме проблеми и едва ли имаме шанс за по-предно класиране от трета редица. Затова настроихме колата в по-голяма степен с поглед към състезанието и дано това да ни се отплати утре. Надявам се да стане още по-горещо, което да превърне гумите във фактор – един питстоп очевидно ограничава шансовете ни. Дано на феновете им трябва 75-и фактор утре, ако изобщо съществува! Много назад сме в сравнение с Ферари и Мерцедес, но в надпреварата ситуацията може да се промени. В Австрия не изглеждахме кой знае колко бързи, но в състезанието беше друго и това ни кара да сме оптимисти.”