Начало Други Иван Влъчков е победител в GT4 след наказание на съперник

Иван Влъчков е победител в GT4 след наказание на съперник

154
0

Шампионът на България на писта в клас Туринг Иван Влъчков от екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с автомобил Sin Car R1 бе обявен за победител в днешното състезание в GT4 на пистата Словакия Ринг сред аматьорите.

18-годишният пилот завърши на 2-о място, но след наказание на първия Роми Далантониа (Ит) с Мазерати Gran Turismo, Влъчков бе класиран първи, а италианецът остана 4-и.

В състезанието той не потегли по най-добрия начин и загуби няколко позиции в първия завой. След това навакса много места и стана втори, като дори настигна водача, но не успя да го изпревари.

Класирането на Иван може да се счита за впечатляващо, като се има предвид, че това е негов първи състезателен уикенд с този автомобил и то на международната сцена. За спечеления полпозишън Иван получи специална награда – часовник.

„През целия уикенд привиквах с колата и мисля, че в крайна сметка свикнах напълно с нея, заяви Влъчков. – Пистата ми допадна, като имаше някои много бързи завои, които се вземат с над 200 км/ч.“