Начало Картинг Илиан Наумов блестящ в Благоевград

Илиан Наумов блестящ в Благоевград

117
0

Илиан Наумов спечели по безапелационен начин Xtra Time GP на писта Gravity Park, в покрайнините на Благоевград, 7-и кръг от CFKC.

След новите промени по регламента за провеждане на състезанието, този път недоволни нямаше, състезанието беше справедливо за всички, интересно, с доста битки и протече без организационни проблеми.

И двата манша в битката за победата спечели Илиан, който стартира от първа позиция, като по този начин не даде никакъв шанс на конкурентите си да го победят. След него, с второ място във втори манш и добро класиране в първи, завърши Илиан Димитров, а трети се класира Красимир Цолов. Първите 7 допълниха Николай Димитров, Чавдар Варийски, Георги Димитров и Борис Барболов. Разликите между тях от представянето им в двата манша бяха много малки, като дори Георги Димитров беше класиран пред Барболов само поради по-голямото си тегло, по правилник.

В битката за 8-о място победи Полина Тахова, завършила пред баща си Георги Тахов, пак след равностойно представяне, при което се наложи да се даде предимство на Поли, която е малко по-тежка. След тях завърши другия редовен участник от нежния пол в шампионата – Борислава Кръстева.

Илиан Наумов спечели за трети път тази година 30 литра гориво V-Power, осигурени от Шел България.
Xtra Time, като партньор на състезанието, също присъстваше със своите освежаващи напитки на трасето в горещия слънчев ден.

Следващият старт е на 10 юни в София, на писта Красна поляна, като състезанието ще бъде отборно – една от атракциите на Club F1 Kart Championship.

Класиране от състезанието и в шампионата