Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Има още много неизвестни, смята Райконен

Има още много неизвестни, смята Райконен

55
0
Кими Райконен

Кими Райконен смята, че има още много неизвестни що се отнася до съотношението на силите между отборите в началото на новия сезон във Формула 1, въпреки голямото предимство на Люис Хамилтън в квалификацията в Австралия.

Британецът спечели полпозишъна с аванс от над 0.6 сек пред финландеца, който се класира пред съотборника си Фетел. Райконен заяви, че е уверен в своето състезателно темпо и може да се бори с Хамилтън.

„Ако погледнете разликата във времената, тя е по-голяма отколкото искахме. Но нещата днес не бяха ясни с оглед на условията на пистата, заяви Ледения. – Мисля, че представянето ни беше добро.

Можехме да се справим малко по-добре тук и там. Направих грешка във втората част на квалификацията, загубих една обиколка и трябваше да направя първата си такава в Q3 с използвани гуми. Но въпреки това усещането не беше лошо.“

По отношение на състезанието, Кими заяви, че ще се опита да направи добро такова и да запише хубав резултат, като успехът миналата година на тима му в Австралия не гарантира нищо за този сезон.