Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Има още много скорост в колата, смята Фетел

Има още много скорост в колата, смята Фетел

52
0
Себастиан Фетел

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел смята, че има още много какво да се извади като скорост от колата му в Гран при на Белгия. Германецът завърши с най-добро време първата сесия на пистата Спа, но във втората остана едва 5-и след грешка в най-бързата си обиколка.

„Не усещах колата по начина, който исках. Но денят беше добър, каза Себастиан. – Има още много какво да се извади от колата като скорост. Трябва да сме сигурни, че ще можем да го направим утре. Затова имаме да свършим много работа. Като цяло вървим по правилния път. Мисля, че Кими бе по-доволен от болида си в 1 бърза обиколка.“

Най-бързият след петъчните свободни тренировки Райконен пък смята, че разликата между новия и стария мотор в неговия автомобил не е много голяма. Финландецът използва само нов двигател с вътрешно горене на Спа от 3-ата спецификация на тима, а останалите компоненти са от първата версия.

Затова Кими не надминава разрешената бройка от всеки елемент и няма да получи наказание в решетката за състезанието. В същото време Фетел използва освен нов двигател с вътрешно горене, ново турбо и хибридна система MGU-H.

„Не поставяме нещо в колата, което не смятаме, че е стъпка напред и е по-добро от предишното, каза Кими по отношения на новия двигател. – Но за момента е невъзможно да се каже каква точно е разликата. Не е като ден и нощ. Но предстои да видим. Днес още е само петък.“