Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имаме дълъг път пред нас – Мерцедес са бързи, заяви щастливият от...

Имаме дълъг път пред нас – Мерцедес са бързи, заяви щастливият от третото място Фетел

85
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел спечели първи подиум за сезон 2014 г. във Формула 1. Четирикратният световен шампион финишира трети в Гран при на Малайзия без сериозни проблеми с болида си Ред Бул RB10.

Стартът ми не беше много добър и бях доста изненадан да видя Нико [Розберг] вдясно. Мислех, че съм потеглил като хората, но Нико беше там, ситуацията се оказа доста напрегната. Даниел [Рикиардо] също ни настигна и загубих позиция. За щастие си я върнах по-късно. Опитах да доближа Нико, но той като че ли имаше допълнителна предавка и излетя напред. В крайна сметка се постарах само да стигна до финала. Имаме още дълъг път пред нас – Мерцедес са бързи! – заяви Фетел след края на надпреварата.

Той бе щастлив, че е могъл да води битка в челото на колоната и каза, че представянето е по-добро, отколкото са очаквали през зимата:

Знаем колко много неща можем да направим по-добре, усещането все още не е достатъчно добро, когато се състезаваме. Необходимо е да направим големи стъпки, тъй като те вече са доста напред, но засега съм доволен от постигнатото и отбелязания напредък. В един момент от тестовете дори не очаквахме да финишираме в първите няколко старта.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер отбеляза от своя страна, че като се има предвид къде бе отборът му като скорост и темпо преди месец, дори само финиширането вече е добър резултат.