Начало Автомобили Името Alpine се завръща?

Името Alpine се завръща?

120
0

В момента на гамата на Renault определено и липсва спортният елемент. Понастоящем Renault използват наименованието RenaultSport RS за своите спортни модели, но напоследък имаше спекулации, че може да бъде обновено и легендарното име Alpine.

Шефовете на Рено вече потвърдиха, че има планове емблемата Alpine да се завърне, но същите тези планове са били изоставени, тъй като марката се опитва да намали разходите си.

Информацията дойде от оперативния директор на Renault, Патрик Пелата, който каза, че решението да се изоставят плановете за възраждането на Alpine са директно следствие на икономическата криза. Пелата също така разкрива, че плановете за преместването на производството на следващото поколение на хечбека Clio към Шенай, Индия също са изоставени на този етап.

Оригиналният стимул зад решението да се възроди марката Alpine бе успехът на Fiat при аналогичния процес с марката Abarth. Както и Abarth, така и Alpine е представлявал в миналото независим производител на състезателни и спортни автомобили, които постепенно се сливат с голям производител – в случая Renault.