Начало Други Индикар: Пато О’Уорд подписа с Макларън до 2025 г.

Индикар: Пато О’Уорд подписа с Макларън до 2025 г.

206
0
Пато О'Уорд, Макларън
Пато О'Уорд, снимка Индикар

Пато О’Уорд подписа договор с отбора на Макларън в Индикар до 2025 г. Така мексиканецът остава в британския тим за поне още три сезона.

По-рано този месец ОУорд намекна, че предстои подписването на ново споразумение. Това беше потвърдено от изпълнителния директор на Макларън Рейсинг Зак Браун само няколко дни по-късно. Днес официално бе потвърдено, че мексиканският състезател ще остане на работа до края на 2025 г.

Пато ОУорд е шампион в по-малките серии Инди Лайтс през 2018 г. Той се присъедини към тима на Arrow McLaren SP през 2020 г. за първия си пълен сезон в сериите NTT IndyCar . Младият състезател веднага впечатли с представянето си, постигайки четири подиума и една полпозишън по пътя към четвъртото място в шампионата. Освен това той спечели титлатаНовобранец на годината“ в състезанието Индианаполис 500, благодарение на шестото си място.

Миналата година ОУорд постигна първите си две победи в Тексас и Детройт и  взе още три полпозишъна. Освен това беше претендент за шампионата до последния кръг и в крайна сметка се класира трети.

Тази година 23-годишният пилот от мексиканският град Монтерей спечели победа в Алабама. По този начин той вече е печелил състезания на овали, улични и нормални писти. В момента той заема седмата позиция във временното класиране с актив от 126 точки.

Извън Индикар, ОУорд има две победи в 24-те часа на Дайтона. Последната от тях е от тази година, когато спечели в клас P2 за тима на DragonSpeed. Мексиканецът споделяше един автомобил с Колтън Херта, Девлин Де Франческо и Ерик Лукс.

„Целият екип се радва, че Пато ще бъде на борда за дълъг период от време. Той е важна част от нашия план в Arrow McLaren SP. Енергията и работната му етика са заразителни. Наблюдавайки развитието му, очаквам с нетърпение да надградим тези основи, за да повишим ефективността си и да постигнем общите си цели през следващите години“, каза президентът на подразделението на Макларън в Индикар Тейлър Кийл.

Изключително съм щастлив, че продължавам кариерата си в Arrow McLaren SP. През последните три години наистина се чувствам като у дома. Нямам търпение да надграждаме успехите си, докато се борим за победи и шампионати. Искам да благодаря на целия екип за тази възможност. Това е точно мястото, където искам да бъда“, сподели Пато О’Уорд.

„Пато е важна част от бъдещето на Макларън в Индикар. Ние сме щастливи, че той ще бъде ключова част от Arrow McLaren SP през следващите години. О’Уорд е невероятно талантлив пилот, който вече показа на какво е способен в Индикар. С нетърпение очаквам да го наблюдавам как прави следващата стъпка в обещаващата си кариера“, заяви изпълнителният директор на Макларън Рейсинг Зак Браун.