Начало Други Индикар: Пауър триумфира в Роуд Америка, Нюгардън и Маклоклън допълниха тройната победа...

Индикар: Пауър триумфира в Роуд Америка, Нюгардън и Маклоклън допълниха тройната победа за Пенске

40
0
Уил Пауър
Уил Пауър, снимка Индикар

Уил Пауър спечели състезанието на пистата Роуд Америка. Пилотът на Пенске записа първи успех за тазгодишната кампания в Индикар. Втори и трети финишираха съотборниците на Пауър Джоузеф Нюгардън и Скот Маклоклън.

Роуд Америка беше домакин на седмия кръг за сезон 2024 в Индикар. Надпреварата се проведе на едноименната писта с дължина 6.515 км и разположена близо до езерото Елкхарт в щата Уисконсин.

Драмите в Роуд Америка започна още на старта. Победителят в квалификацията Линус Лундквист (Чип Ганаси Рейсинг) беше ударен от съотборника си Маркус Армстронг. Зад тях Колтън Херта (Андрети) беше ударен от Джоузеф Нюгардън (Пенске). Няколко състезатели като Грейъм Рейхал минаха през тревата, за да избегнат завъртелите се автомобили на трасето. От целия този хаос се възползва Кайл Къркууд, който поведе колоната. Армстронг пък беше наказан заради контакта с Лундквист.

Някои състезатели използваха забавянето на надпреварата за да направят спирания в бокса за по-меки гуми. Сред тях бяха О’Уорд, Рейхал и Нолан Сийгъл. Младият американец кара на мястото на Агустин Канапино в тима на Juncos Hollinger Racing.

Надпреварата беше възобновена в четвъртата обиколка. Маклоклън изпревари Къркууд след маневра на първи завой. Пауър също се движеше в челото на колоната. Австралиецът напредна след инцидентите на старта на състезанието в Роуд Америка. В петия тур на трасето отново се появи кола за сигурност. Причината за това бяха парчета от болида на Колтън Херта. Американецът се удари с Лундквист

В шестата обиколка надпреварата беше рестартирана, но не за дълго. В седмия тур Кристиан Расмусен (Ед Карпентър Рейсинг) се удари с Кифин Симпсън (Чип Ганаси Рейсинг). В резултат на това Симсън се удари в предпазните ограждения и отпадна.

Маклоклън поведе колоната след поредния рестарта на надпреварата в Мид Охайо. Пилотът на Пенске започна да отваря разлика пред втория Къркууд. Зад двамата лидери се движеха Нюгардън, Пауър, Диксън, О’Уорд и Сийгъл.

С напредване на състезанието пилотите на Пенске заеха първите позиции. Зад тях се движеше Палу. Испанецът се надяваше да се справи със своите съперници чрез малко по-различна стратегия. Същевременно Скот Диксън спука гума. Пилотът на Чип Ганаси Рейсинг и победител от Детройт загуби ценно време, докато стигне до бокса на дългата писта Роуд Америка.

Пауър поведе във втората половина от състезанието в Роуд Америка. Двукратният шампион в Индикар управляваше много добре гумите и спря в най-точния момент. Зад него се движеха Нюгардън и Маклоклън. Американецът излезе за малко извън трасето и едва не катастрофира. За щастие Нюгардън овладя навреме своя болид и продължи участието си.

Пауър в крайна сметка спечели състезанието в Роуд Америка. Така той записа първи успех от Гран при на Детройт 2022. Това беше и победа №43 в кариерата на Пауър.

Втори и трети финишираха Нюгардън и Маклоклън. Така Пенске окупира всички места на подиума в Роуд Америка. Четвъртото място беше заедно от действащия шампион в Индикар Алекс Палу (Чип Ганаси Рейсинг). Пети и шести завършиха представителите на Андрети Кайл Къркууд и Колтън Херта. В топ 10 намериха място още Ромен Грожан (Juncos Hollinger Racing), Пато О’Уорд (Ероу Макларън), Маркус Ериксон (Чип Ганаси Рейсинг) и Греъм Рейхал (Rahal Letterman Lanigan Racing).

В генералното класиране Пауър поведе след успеха в Роуд Америка. Второто място е заето от Палу. В топ 5 влизат още Диксън, О’Уорд и Маклоклън. При производителите Шевролет изпревари с малко Хонда.