Начало Други Индикар разкри календара за 2025 г.

Индикар разкри календара за 2025 г.

34
0
Индикар 2024
снимка, Индикар

Индикар разкри календара за 2025 г. Той съдържа 17 състезания, които ще се проведат от март до август. В календара за следващия сезон е включена и пистата The Thermal Club.

Календарът на Индикар за 2025 г. не е сериозно променен в сравнение с тазгодишния. Ръководството на сериите потвърди, че овалната писта около Нашвил ще закрие сезона, а не тази по улиците на града

В календара за 2025 г. е включена и The Thermal Club. Пистата в Калифорния прие предсезонните тестове преди кампанията за 2023 г.. По-рано тази година The Thermal Club беше домакин на кръг от състезание, което не се смяташе за шампионата. То се проведе при доста експериментален формат. Победителят в състезанието Алекс Палу получи награда от $1 млн.

Форматът на състезанието в The Thermal Club беше посрещнат със смесени емоции. Самото трасе се радваше на положителен прием от страна на пилотите от Индикар. Техните основни оплаквания бяха, че не желаят нешампионатна надпревара да се проведе в началото на сезона.

The Thermal Club e частна писта, разположена в некорпорирана област в щата Калифорния. Собствениците на трасето са от специален клуб. Членството в него струва над $5 млн. долара. Догодина пистата ще запази мястото си в календара. Сега то ще се смята за шампионата. Планът е надпреварата да бъде втори кръг от Индикар и да се проведе три седмици след традиционното откриване на сезона в Сейнт Питърсбърг.

В календара на Индикар отново попада и Роуд Америка. Трасето в щата Уисконсин удължи договора си с още няколко години.

Уикендът в Гейтуей е с най-значителната промяна на датата от година на година. Той се премества от 17 август на 15 юни. Стартът в Лагуна Сека е преместен с един месец напред. Така той ще се проведе през юли, а не през юни, както е сега

Лагуна Сека ще бъде последният от петте кръга от Индикар. Те включват посещения на Мид-Охайо, двойна надпревара на овала в Айова и улично състезание в Торонто. В

Повечето от тези промени са направени, за да няма сблъсък с Олимпийските игри в Париж. Тази година настоящият партньор на Индикар NBC излъчва игрите, които ще се проведат от 26 юли до 11 август.

Тази година ще бъде последната на NBC като партньор, който излъчва Индикар. По-рано тази седмица сериите обявиха нов договор с Фокс Спортс.

Въпреки добавянето на пистата в Калифорния, в календара остават 17 състезания. Това е така, след като овалът в Айова ще приеме само един старт. Броят на надпреварите в Милуоки също е намален наполовина.

Също така е потвърдено, че догодина Индикар няма да има старт по улиците на Нашвил.  Първоначално градът беше обявен за домакин на финала на сезон 2024. През февруари сериите заявиха, че състезанието ще се премести на овалното трасе.

Провеждането на личната надпревара в Нашвил зависи от ремонта на стадиона на футболния отбор от НФЛ „Тенеси Титанс“. Това поставя предизвикателства пред планирането и логистиката. Работата по този стадион трябва да приключи през 2027 г. Това на теория би позволило на Индикар да се върне по улиците на града.