Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Инфинити основен спонсор и технически партньор на Ред Бул от 2013 г.

Инфинити основен спонсор и технически партньор на Ред Бул от 2013 г.

147
0
Карлос Гон,Кристиан Хорнер,Марк Уебър,Себастиан Фетел,Хелмут Марко

Години наред Дитрих Матешиц защитаваше своята философия, неговият екип във Формула 1 да представлява ексклузивно марката Ред Бул пред целия свят. Това обаче сега е на път да се промени. Още преди Себастиян Фетел да стане за трети пореден път шампион при пилотите, в неделя сутринта стана ясно, че от следващия сезон екипът ще носи името Infiniti Red Bull Racing.

Дъщерната марка Инфинити на концерна Нисан е партньор на екипа от Милтън Кийнс от март 2011 г. От 2013 г. обаче ще е основен спонсор на отбора, но и технически партньор.

„Тези първи 24 месеца съвместно сътрудничество бяха много полезни и за двете страни, но сме сигурни, че нашата задълбочаваща се връзка ще донесе още предимства на Ред Бул и на Инфинити“, обясни президентът на Инфинити, Йохан де Нишен.

„По отношение на маркетинга, Инфинити използва много добре партньорството с Ред Бул Рейсинг, като марката придоби сериозна популярност за кратко време“, обясни Кристиян Хорнер. „Аз съм сериозно впечатлен от техническите възможности на концерна Нисан.“

Техническият директор Ейдриян Нюи също обеща интензивна съвместна работа на техническо ниво, което да даде предимства и на двете страни, особено с поглед върху промените в регламента през 2014 г.

„Да имаш на своя страна ангажиран технически партньор като Инфинити е чудесна платформа за бъдещи технически проекти, като системите за възстановяване на изразходваната енергия“, радваше се Нюи.

Инфинити е основана през 1989 г. в САЩ, където собствениците от Нисан я позиционират като луксозната марка на концерна. След като през изминалите 20 години тя бе въведена и в Азия, през 2008 г. последва пазарното навлизане на Инфинити в 19 страни в Европа. Марката е представена официално в 47 страни, а главната квартира от май 2012 г. бе преместена в Хонконг.