Начало Автомобилни новини Инфинити планират пускането на няколко модела в следващите 5 години

Инфинити планират пускането на няколко модела в следващите 5 години

49
0

Изглежда Инфинити са решили сериозно да се установят като един от основните играчи в премиум сегментите. Компанията планира пускането на няколко модела в следващите пет години, като изданието ‘Autocar’ дори изкара няколко тези какви точно ще са тези модели.

Първоначално, според списанието, Инфинити ще работят върху нов луксозен седан от средния клас, който да се изправи срещу БМВ 5-та серия и останалите. Дебютът на модела е определен за автошоуто в Женева догодина, а обозначението му ще е съчетание от буквата ‘М’ и цифра, която все още не е известна. Най-вероятно автомобилът ще се предлага с бензиновия 3.7-литров V6 агрегат на марката, като освен него, колата ще може да бъде оборудвана и с трилитров дизел, отново с 6 цилиндъра.

Също така компанията работи и над заместник на SUV флагмана си QX56. Oчаква се той да бъде достатъчно просторен, прицелвайки се в пазарите в САЩ и Русия, с възможност за доставяне и в Европа, но само при поръчка. До 2015-та година трябва да се появи и още един 7-местен SUV, който обаче ще бъде представител на по-никък клас. Но засега това е само слух.

Запланувани са също и още два седана, като те ще трябва да са готови до 2012-та година. Нова голяма лимузина, с обозначение ‘Q’, която ще изпълнява ролята на флагман в моделната гама на Инфинити и следващата генерация G37, която обаче ще носи друго име, се очаква да се появят на пазара в следващите години.

И накрая, разбира се, се нарежда и електромобил, който да се изправи срещу 1-ва серия на БМВ. Най-вероятно при него задвижваща ще бъде задната ос, като компанията си е поставила за цел този модел да излезе на пазара до 3 години.