Начало Автомобили Infiniti Q50 с пет звезди от тестовете Euro NCAP

Infiniti Q50 с пет звезди от тестовете Euro NCAP

53
0
Infiniti Q50

Новият спортен седан на Infiniti Q50 получи максималната оценка на безопасност при провеждането на краштестовете на Euro NCAP. Автомобилът заслужи петте си звезди с резултати 86% за защита на шофьор/пътници и 85% за защита на деца. Моделът се представи добре и в категорията асистенти за сигурност, а включеният в стандартното оборудване активен преден капак беше оценен като ефективен при защитата на пешеходците.

Всеки Infiniti е проектиран още от самото начало да осигурява максимална защита на шофьора, пътниците и другите участници в движението във всяка ситуация – каза вицепрезидентът на Infiniti Europe Финтан Найт.

През 2009 г. Infiniti FX стана първият модел на марката, подложен на изпитанията на EuroNCAP. Той също получи пет звезди.

Освен най-авангардните зони на деформация всеки Infiniti Q50 разполага с функции за безопасност като: система за напомняне за предпазните колани на всички седалки, ограничител на скоростта, активен изскачащ преден капак, електронна програма за контрол на стабилността (Electronic Stability Control), система Active Trace Control, светодиодни фарове за мъгла отпред и отзад, система за контрол на налягането в гумите, асистент за потегляне по наклон, шест въздушни възглавници, камера за обратно виждане и сензори за паркиране отпред и отзад.

Оценката от пет звезди е признание за дизайна и конструкцията на Q50, но Infiniti вярва, че предотвратяването на катастрофата е още по-важно. Днешните шофьори имат нужда от всичката помощ, която биха могли да получат, за да бъдат спокойни и да се чувстват удобно зад волана. Затова Q50 може да бъде снабден допълнително с много новаторски системи за безопасност – добави Найт.

Гамата на Q50 разполага (в зависимост от модификацията) няколко прилагани за първи път в света технологии като Direct Adaptive Steering (DAS) – електронна система от тип „drive-by-wire”, която елиминира вибрациите и „тегленето“ на волана при неблагоприятни условия като разбити пътища. Предлага се и система Active Lane Control, която „магнетизира“ автомобила в лентата му на  движение, намалявайки необходимостта от постоянни корекции на управлението и помагайки за намаляване на умората при дълги пътувания по магистрала.

Infiniti проправя път за въвеждането на нови технологии за безопасност, а Q50 е снабден с повечето от тях. Като носител на стандартите ни от ново поколение Q50 показва колко сме ангажирани с безопасността на пътя и със запазването на челната позиция на марката по отношение на сигурността и в бъдеще – каза още Найт.