Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ING преразглеждат договора си с Рено

ING преразглеждат договора си с Рено

33
0

ING, основният спонсор на Рено във Ф1, ще преразгледа договора си с френския отбор в средата на тази година, обяви изданието ‘Интернешънъл Хералд Трибюн’.

Информационната агенция Блумберг пък съобщи, че след като бе подкрепена от правителството, холандската банка обявява втора загуба от няколко милиарда долара, в следствие на което е решила да намали и подкрепата на Рено за тази година с 40 процента.

Последният пример за това как финансовата криза се отразява на спорта е ING. Въпреки че е един от най-явните и печеливши спонсори във Формула 1, компанията е принудена да съкрати 7000 работни места с цел да намали разходите си с 1 милиард евро, а също така обяви и оттеглянето на изпълнителния си директор Мишел Тилмант.

Загубата на ING би била особено значима за Формула 1, тъй като в продължение на две последователни години освен основен спонсор на тима на Рено, банката спонсорира и 2 Гран При, а също така дава пари за реклами и в повечето други състезания от календара.

Представител на банката обаче поясни, че орязването с 40%, за което ‘Блумберг’ съобщава, се отнася за договори, които не са свързани с Формула 1. Но въпреки това съществуващото споразумение на ING с Рено изтича през тази година.

Годишните разходи на ING във Формула 1 в момента възлизат на около 77 милиона евро.