Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 INTEL и BMW сключват споразумение за всестранно партньорство

INTEL и BMW сключват споразумение за всестранно партньорство

68
0

Споразумението включва спонсорство за технологии, съвместни маркетингови дейности и състезателни коли

Днес Intel и BMW Group обявиха, че са сключили споразумение за всестранно парньорство, което включва спонсорство за технологии, маркетингови дейности и състезателни коли за тима Sauber F1 на BMW. Част от споразумението предвижда технологията на Intel да бъде внедрена в цялата група и търговска мрежа на BMW, а Intel ще стане “Официален корпоративен партньор” на тима Sauber F1, който BMW закупи през юни тази година.

Като част от това дългосрочно споразумение и технологично партньорство Intel ще помогне на BMW да стандартизира ИТ инфраструктурата на информационните си центрове по света и да осигури новаторски ИТ решения на повече от 3000 търговци. За да подобри нарастващата мобилност на персонала си, BMW Group ще адаптира преносимите корпоративни компютри към системи с мобилна технология Intel® Centrino® и значително ще увеличи използването в компанията на преносими информационни устройства , базирани на Intel.

Двете компании са се споразумели и да работят заедно върху разработването на индустриална спецификационна система, която да позволи в автомобилите BMW да се интегрират “невидими” трети устройства като слушалки или мобилни музикални плейъри.

“Това споразумение за всестранно парньорство събира две от най-уважаваните и новаторски компании в света,” каза Ерик Ким, главен вицепрезидент и директор на отдел „Маркетинг” на Intel. „Технологията на Intel и силата на BMW в автомобилния сектор са една мощна комбинация. След като обединиха усилията си, Intel и BMW възнамеряват да си сътрудничат активно в ИТ и маркетинговите аспекти от дейността на двете компании. Като „Официален корпоративен партньор” на тима Sauber F1 на BMW, всяка година марката Intel ще достига до хиляди страстни фенове по света, фенове, които оценяват решаващата роля на технологиите във Формула 1. Intel буквално ще „потопи” тима Sauber F1 на BMW в технологията си – технология, която вярваме, че ще помогне на тима да се представя още по-добре.”

Проф. д-р Бъркхард Гьошел, член на борда на директорите “Покупки и развитие” на BMW Group, отбеляза: “Подобно на BMW, Intel също базира продуктите си на най-високите стандарти за производителност, новаторство и качество. Най-голямата цел и на двете компании е да бъдат първи в технологичния сектор. Методите ни на системно превръщане на идеите в продукти ще бъдат подпомогнати и допълнени по един прекрасен начин от новаторската технология и изключително ефикасните решения на Intel. Това партньорство ще работи в полза на нашите ИТ структури, нашите потребители и нашия тим във Формула 1.”

Проф. д-р Марио Тайсън, директор на BMW Motorsport добави: “Формула 1 е високотехнологично „упражнение”. То изисква едновременен контрол и координиране на хиляди параметри, както и точно изпълнение на всяка стъпка. Най-новата технология е ключов фактор за успех и BMW прие това предизвикателство. Ние сме възхитени, че такъв силен партньор като Intel направи същото заедно с нас.”

Тимът Sauber F1 на BMW и новите му партньори ще представят новия тим във Валенсия, Испания, на 16 и 17 януари 2006 година.

Марката Intel е запазена марка, както и марките на корпорацията Intel или филиалите й в САЩ и други държави. Други компании могат да предявят претенции за различни от тези марки.