Начало Картинг Интересни битки във втория ден от 1 кръг на РШ по картинг

Интересни битки във втория ден от 1 кръг на РШ по картинг

292
0
Хасково

В неделният ден се проведоха третите и четвъртите състезателни маншове в класовете Mini-BG, Rotax Max Junior и Rotax Max, валидни за 2-ия кръг от Републиканския шампионат по картинг, и съответно двата състезателни манша в класовете Mini, KZ-2 и Vortex. За резултатите от маншовете, валидни за 1-ия кръг в Mini-BG, Rotax Max Junior и Rotax Max, ви информирахме в края на съботния ден.

Mini-BG

При най-малките, разпределението на силите не бе по-различно от предишните маншове. Иво Петков, следван от Александър Коларов, Мартин Драганов, Христо Пенов, Павел Кралев, Георги Карастоянов и Петър Малкочев формираха класирането в първия манш. Иво Петков, Мартин Драганов и Христо Пенов заеха първите 3 места във втория манш, като след тях завършиха Александър Коларов, Петър Малкочев, Павел Кралев и Георги Карастоянов. На база класирането от двата манша, топ 3 пилотите, качили се на подиума, са:

1. Иво Петков
2. Мартин Драганов
3. Александър Коларов

Mini

Алекс Златанов не остави шанс на конкурентите си и в двата манша на този клас, и заслужено ги спечели, като по този начин взе победата и в самото състезание. Силно каране показаха още Лора Христова, завършила на 2-о и 3-о място в двата манша, Захари Върбанов (с 2-о и 4-о място) и Христо Димитров (с 3-о и 4-о място). Велко Велев, Християн Иванов, Александър Димитров, Николай Ангелов, Николай Петров и Ния Даскалова допълниха класирането в този клас.

1. Алекс Златанов
2. Лора Христова
3. Захари Върбанов

Rotax Max Junior

За разлика от двата манша, валидни за 1-и кръг, в този ден Симеон Симеонов успя да се пребори на два пъти с основния си съперник Юлиан Серафимов за първото място. По-назад в колоната, Стивън Данев и Иван Влъчков, както и Галин Стайков и Илиан Атанасов, водеха ожесточена борба по двойки за своите позиции. Нервите на Галин Стайков обаче в един момент не издържаха, като липсата на опит и високия адреналин доведоха до зрелищен инцидент в края на първия манш между него и Илиан Атанасов, който слава Богу се размина само с уплаха при двамата и леки натъртвания на кръста за Галин, който беше откаран с линейка за задължителен преглед. Той стартира през втория манш, аплодиран от публиката, като целта му беше да завърши всички обиколки с по-внимателно каране. В крайна сметка, Галин успя да завърши трети, след като намиращите се пред него Влъчков и Данев имаха проблеми, с което той геройски се добра и до подиума.

1. Симеон Симеонов
2. Юлиан Серафимов
3. Галин Стайков

Rotax Max

Както и по време на 1-и кръг в съботния ден, така и в неделния 2-и кръг от Rotax Max, беше най-интересно и най-ожесточено на трасето. Изключителна борба имаше в челото и през двата манша между Божидар Печев, Георги Тачков, Борис Малинов, Радостин Атанасов, Александър Цветанов и Васил Коларов. Новаците Росен Тодоров и Дорук Унлу водеха битка помежду си по-назад в колоната, а Костадин Банков и Михаил Михнев нямаха повече сили и бързина от това да се борят на опашката. Победата взе Георги Тачков, следван от Радостин Атанасов и Божидар Печев.

1. Георги Тачков
2. Радостин Атанасов
3. Божидар Печев

KZ-2

Без изненади и почти без интрига – Владимир Арабаджиев бе най-бърз и в двата манша, плътно преследван от Александър Стоев. Стабилно, с по-малко скорост от лидерите и без някакви пречки, третото място спечели Беян Фаик и в двата манша. Технически проблеми при Никифор Баневски, Иво Велев и Станислав Атанасов не им позволиха да завършат първия манш, а Костадин Костадинов, макар с по-слаб карт и по-ниско темпо като цяло, все пак успя да завърши всички обиколки в състезанието, заемайки 4-то и 6-то място в маншовете. Росен Даскалов не взе участие в нито един от двата манша.

1. Владимир Арабаджиев
2. Александър Стоев
3. Беян Фаик

Vortex

В този клас също без изненади – Павел Лефтеров бе недостижим за своите съперници и в двата манша, като спечели съвсем безпроблемно състезанието. Зад него обаче, битката за места между Адриан Петров, Никола Велин, Ясен Пръвчев и Моника Иванова, бе доста ожесточена. За съжаление на някои от тези състезатели обаче, несъобразителност при затваряне на доста бавния Давид Будев с обиколка от страна на групичката Никола Велин, Ясен Пръвчев и Моника Иванова, доведе до масов инцидент през втория манш. Най-разочарована след финала бе Моника, която не успя да завърши манша и остана последна, а шансовете й за успех бяха големи.

1. Павел Лефтеров
2. Адриан Петров
3. Ясен Пръвчев