Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Интерлагос ще е домакин на Гран при на Бразилия до 2020 г.

Интерлагос ще е домакин на Гран при на Бразилия до 2020 г.

66
0

Договорът за провеждането на състезания от Формула 1 на пистата Интерлагос в Сао Пауло (Бразилия) бе удължен до 2020 г., след като управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун и кметът на Сао Пауло Фернандо Хадад стигнаха до споразумение. Предишният контракт трябваше да изтече през следващата година.

Едно от условията за удължаване на договора е било съоръженията на пистата да се подобрят. Ще бъдат изградени нови боксове и нов падок, като е планирано всичко да е готово за състезанието през 2015 г. Според информация на бразилския Globoesporte Хадад е гарантирал на Екълстоун, че министерството на туризма ще отпусне 120 млн. долара за всички подобрения.

Много се радвам, че кметът се съгласи с инвестициите, които поискахме преди много години. Ако това не се бе случило, щяхме да обмислим състезанието да не се провежда там. Много сме щастливи – е цитиран Екълстоун от Globoesporte.

Първата Гран при на Бразилия на пистата Интерлагос (или Хосе Карлос Паче) се провежда през 1973 г. Между 1981 и 1989 г. състезания от Формула 1 се провежда на пистата Жакарепагуа до Рио де Жанейро, но от 1990 г. Интерлагос е домакин на всички надпревари в Бразилия.