Начало Рали IRC – рали Монте Карло 2011 – Ханинен води след втория етап

IRC – рали Монте Карло 2011 – Ханинен води след втория етап

40
0
??? ???????

Пилотът на Шкода Юхо Ханинен води в рали Монте Карло след изминаването на първите два етапа.

79-ото издание на рали Монте Карло стартира тази сутрин. В началната отсечка най-бърз бе Стефан Саразен (Пежо 207 S2000), но Юхо Ханинен (Шкода Фабиа S2000) изостана само на 0,3 сек.

Етапът се оказа истинско изпитание за гумите като самият Саразен впоследствие коментира, че се е притеснявал да не кара твърде агресивно, за да не ги изхаби още в началото на 41-километровата отсечка. Това разбраха добре Андреас Микелсен, който катастрофира и спука гума, а също и Хенинг Солберг и Никола Вуйо, които сменяха гуми в етапа. По-голям късметлия Петер Солберг, който също докосна стената в отсечката, но премина по-нататък без проблеми.

Тиери Нювил пък спря 2 км преди края на етапа, след като се удари в стена, а Крис Аткинсън катастрофира.

Във втората отсечка най-бърз бе Юхо Ханинен, което изведе финландеца на челното място в генералното класиране. Основният му съперник Стефан Саразен бе направил погрешен избор на гуми и даде едва 8-о време. В резултат в генералното Ханинен води пред Саразен с 35,6 сек., а пред третия Фреди Лоа с 41,7 сек.

Освен това изпитанието за екипажите през днешния ден се подсилва от факта, че няма междинен престои в сервизната зона, а само време, дадено за смяна на гуми и регрупинг.

До края на деня остават още две скоростни отсечки.