Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Иска ни да се повторим подиума на Нико и у дома, признава...

Иска ни да се повторим подиума на Нико и у дома, признава Хауг

42
0

Целият отбор на Мерцедес Гран при се подготвя за домашната си Гран при на Германия, в която се надява да продължи доброто представяне от предишния състезателен уикенд във Великобритания. Болидът MGP W01 ще е с допълнителни новости, обясни преди 11-ия кръг от Формула 1 за 2010 г. шефът на екипа Рос Браун.

– Следващото състезание е на Хокенхайм, където за първи път ще излезем като заводски отбор на Мерцедес-Бенц и всички очакваме с нетърпение началото на уикенда там. След две трудни надпревари направихме по-добро представяне на Силвърстоун, където успяхме да извлечем максимума от настоящия си автомобил. Беше важно да си вземем поука от изживяното и подиумът на Нико [Розберг] бе подходяща награда за невероятната работа на всички в Бракли и Бриксуърт – заяви още англичанинът.

Норберт Хауг, вицепрезидент на щутгартския концерн за автомобилния спорт, пък си спомни триумфа на двигателите Мерцедес от 2008 г., когато Люис Хамилтън спечели на Хокенхайм.

– Две години по-късно ще излезем с новите Сребърни стрели. Не можем да очакваме повторение на победата си, но искаме да се представим по възможно най-добрия начин. Би било чудесно да повторим резултата на Нико от Силвърстоун на родна земя, още повече, че там феновете ще подкрепят целия ни екип. 6500-те билета от трибуната на Мерцедес-Бенц никога не са се разпродавали толкова бързо, колкото тази година, а ние ще имаме и фантастична програма за посетителите и зрителите на Хокенхайм – разкри част от плановете Хауг.