Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Искат още ограничения на информацията към пилотите от бокса

Искат още ограничения на информацията към пилотите от бокса

44
0

Бившият пилот от Ф1 Жан Алези смята, че настоящите забрани да се помага на пилотите от бокса трябва да бъдат още по-сериозни. Според французина правилникът трябва да бъде толкова строг, че реално състезателите сами да взимат решенията на трасето по време на състезанията.

През септември 2014 г. ФИА въведе сериозни забрани на указанията от инженерния екип към пилота, които да направят работата на пилотите по-сложна. От тогава радио комуникацията от пита към пилота не може да включва информация, свързана с представянето на колата или състезателя. Например инженерите не  могат да казват на пилотите кога да натискат спирачките, на каква предавка да карат. Алези иска още по-драстични мерки.

„Ограничаването на радиото не е достатъчно, заяви Жан. – Инженерите и сега могат да кажат на пилота кога да влиза в бокса. Само това е прекалено голяма информация. Пилотът трябва да действа сам и да види какво може да стори. Решението на всички проблеми пред Формула 1 е да направим колата по-атрактивна отвън и състезанието по-слабо контролирано от нарежданията по радио.“