Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг щастливи от 20-е си тура в състезанието

Испания Рейсинг щастливи от 20-е си тура в състезанието

46
0

Лично крал Хуан Карлос подкрепяше Испания Рейсинг в първия им старт във Формула 1, но това не помогна особено на пилотите на екипа. Карун Чандок и Бруно Сена стартираха надпреварата за Гран при на Бахрейн от питлейна, като състезанието на индиеца приключи приблизително обиколка и половина след старта. Бразилският му колега успя да направи 12 тура преди повреда в радиатор да спре и него.

– Съжалявам. Това ми бе петата обиколка на тази писта. Ударих бабуна в новата секция, където нямам особен опит след едва четири тура през уикенда. Просто не познавах конфигурацията на мястото. Искам да благодаря на механиците ми за възможността да изляза на трасето и на целия отбор за страхотния уикенд и дългите безсънни часове работа – заяви Чандок.

За Бруно бе истинско облекчение, че изкара толкова обиколки в надпреварата, макар и той да не можа да види карирания флаг.

– Предната част на колата бе малко нестабилна, но базата за работа е добра. След тези турове с инженерите ми ще разбираме по-добре автомобила преди следващия старт. Обиколка преди да отпадна в задната част усетих вибрации и след това просто спрях. Трябва да разберем какво стана – заяви той.