Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг търсят купувач?

Испания Рейсинг търсят купувач?

110
0
Хосе Рамон Карабанте

Финансово затрудненият отбор на Испания Рейсинг е обявен за продажба, според испанското спортно издание AS.

Въпреки новосформираното сътрудничество с бившия шеф на Телефоника – Хуан Вилялонга, отборът все още не е сключил нито един спонсорски договор и затова, според изданието, собственикът на тима – Хосе Рамон Карабанте и неговите партньори са обявили Испания Рейсинг за продажба.

Испанският екип не успя да се споразумее и с Тойота Моторспорт за използването на тяхната база, останала от времето, когато японците се състезаваха във Ф1 и затова сега реално единственото, с което екипът разполага, ca двигателите на Косуърт.

Говорителката на тима на Испания Рейсинг обаче отрече тези спекулации:

„Тимът не е обявен за продажба и ние вече работим по колата за сезон 2011. Карабанте се опитва да привлече нови спонсори и инвеститори. Една испанска компания е заинтересована от присъединяване към тима, но в момента нещата в света на Ф1 не стоят по толкова прост начин“.

Същевременно обаче пилотският тандем на отбора все още не е оповестен, но тим-шефът на Испания Рейсинг – Колин Колес заяви, че екипът не бърза с това решение.

„Ние не бързаме, крайният срок е три дни преди първото състезание. Колата за 2011-та? Ще има такава и в момента сме в процес на разработката й“, обясни Колес пред сайта 422race.com.