Начало Автомобилни новини Излезе нова екстремна версия на Капаро Т1

Излезе нова екстремна версия на Капаро Т1

146
0

Caparo Vehicle Technologies показаха нова версия на модела си Т1, наречена Капаро Т1 Race Extreme. Моделът Т1 вече е утвърден пистов боец, но въпреки това някои от клиентите на компанията не са били достатъчно доволни от представянето му, затова сега те вече ще могат да се насочат и към новата екстремна състезателна версия на модела.

Атмосферният алуминиев V8 мотор, задвижващ колата, има максимална мощност от 620 к.с., които се постигат при изключителните 10 500 оборота в минута. С този двигател моделът ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди, а максималната му скорост е 335 км/ч.

Окачването е изцяло регулируемо, спирачките са керамични, скоростната кутия е шест-степенна секвенционална, а ЕCU-то на автомобила може да се настройва по няколко различни начина, също както и тракшън контрола. Сухото тегло на колата е само 550 кг. Съвкупността от всички тези, както и други компоненти могат да накарат пилота на Т1 да изпита натоварване от 4 пъти G при спиране и 3,5 пъти G при завиване.

Поради изискване на клиентите, вече има и опция за климатична инсталация в Т1, който ще се предлага срещу допълнителни 3750 британски паунда. За версията с допълнителнително плъзгащо се предно стъкло пък купувачите ще трябва да заплатят 21 760 лири повече.