Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изложбата на F1 се мести в Лондон

Изложбата на F1 се мести в Лондон

286
0
Изложба на F1 в Мадрид
снимка, F1

F1 продължава да показва своята изложба в различни градове по света. Световният шампионат се насочва към Лондон. Британската столица ще бъде домакин на F1 Exhibiton от 23 август в международния изложбен и конгресен център ExCel.

Изложбата на F1 се радва на огромна популярност сред посетителите. Първото издание в Мадрид беше най-голямото временно изложение в Испания през 2023 г. Изданието във Виена също се радва на голяма посещаемост, като продажбите на билети надминаха тези в Мадрид. Първото северноамериканско изложение на F1 в Торонто също отбеляза рекордни предварителни продажби. Това допълнително подчертава огромния апетит на посетителите и феновете към F1 Exhibition

Сега изложбата на F1 се насочва към Обединеното кралство и по-специално Лондон. Това издание ще отдаде британската Гран при и нейния принос към моторните спортове чрез сътрудничество с музея „Силвърстоун“. За първи път в Европа изложението ще включва най-съвременни симулатори, предлагащи на феновете възможността да седнат зад волана на автомобил от F1.

В следващото издание на изложбата на F1 ще се завърнат и популярни зали като:

  • Имало едно време във Формула 1- Тази зала пренася феновете през някои от най-емблематичните и определящи моменти в спорта. Това се случва чрез комбинация от непоказвани досега снимки, филми, артефакти и ексклузивни интервюта.
  •   Пилоти и двубои- В тази зала се включват материали от бивши и настоящи пилоти от F1. Тук феновете се запознават с нагласата на пилота от F1. В допълнение се описва подробно еволюцията от първото официално състезание през 1950 г. до наши дни.
  • Лаборатория за дизайн- Тази зала отвежда феновете дълбоко в технологията на автомобил от F1. Тук се обясняват ключови понятия като притискаща сила и съпротивление, както и важната роля на гумите за постигане на резултати. Една от стаите носи името „Революция чрез дизайн“. Тя ще погледне към бъдещето, фокусирайки се върху техническите иновации на бъдещето и следващите стъпки, които F1 ще предприеме в области като устойчивост и разнообразие и приобщаване.

По време на изложбата феновете могат да разгледат съдебномедицинската експертиза на останкитe от изгорялото шаси на Ромен Грожан в залата, наречена „Оцеляване“. Тя допълва перфектно шоуто и предлага нови, невиждани досега кадри от катастрофата на Грожан в Гран при на Бахрейн 2020, при която той се удари в предпазните ограждения с над 200 км/ч. Всички изпаднаха в ужас след този страховит инцидент. В крайна сметка Грожан оцеля по чудо и дори се измъкна сам от горящия болид

Накрая, посетите на изложбата на F1 ще се насочат към „Стената в бокса“. Това е впечатляващото кинематографично и поглъщащо изживяван, което предоставя на феновете високооктанов финал на някои от най-великите моменти в историята на спорта.

„Уместно е да пренесем изложбата на F1 в столицата на Обединеното кралство и да отдадем почит на британските отбори, пилоти и личности, които са се вписали в историята на спорта“, сподели Емили Прейзър.

„Изложбата на Формула 1 се радва на невероятна популярност още от старта си в Мадрид. Успешните представяния във Виена и Торонто доказват, че тя е чудесен начин да се ангажират както заклетите фенове, така и нова публика. Така се разширява обхватът на F1 извън състезателната писта. Лондон е един от най-културните и оживени градове в света. Затова нетърпение очакваме да посрещнем посетители от цял свят на изложението“, добави главният търговски директор на Формула 1.

„Невероятно е да се види как феновете по света реагират на изложбата от откриването ѝ миналата година насам“, добави Тимъти Харви. „Лондон винаги е щял да бъде изключително специално място за нас. Oчаквам с нетърпение това, което предстои.“

„Всяко изложение признава националното наследство на мястото, където се провежда. Тъй като Великобритания е домът на състезанията от F1, това ще бъде наистина специално изложение. Освен това в Лондон скоро ще се появят някои фантастични допълнения, включително невероятни автомобили – нямам търпение да отворим врати“, добави главният куратор и продуцент на F1 Exhibiton.