Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изненадан от представянето останал Алонсо

Изненадан от представянето останал Алонсо

47
0

Изненадан от изключително убедителното представяне на Макларън като цяло останал Фернандо Алонсо, който спечели втората си победа за екипа на Сребърните стрели в Гран при на Монако.
###
Изненадан от изключително убедителното представяне на Макларън като цяло останал Фернандо Алонсо, който днес спечели втората си победа за екипа на Сребърните стрели.
Без съмнение уикендът беше фантастичен. Да направиш хеттрик, като спечелиш първата позиция, направиш най-бързата обиколка и вземеш победата, е нещо много специално, особено тук, в Монако. Днешното състезание ми достави огромно удоволствие, автомобилът бе перфектен. Но мисля, че представянето на отбора ни беше хубава изненада. Никога не съм печелил с повече от минута аванс пред третия пилот. Това като че ли беше най-лесната ми победа – заяви испанецът след финала.
След днешния триумф Алонсо излезе начело в класирането при пилотите. Той има равен брой точки – 38 – със съотборника си Люис Хамилтън, но е на по-предна позиция благодарение на това, че има победи през сезона за разлика от англичанина.
Хамилтън пък на практика бе единственият пилот по улиците на Монте Карло, който поддържаше темпото на Фернандо през цялата надпревара.
Бях наясно, че едва ли ще имам шанс да го изпреваря, така че единственият вариант бе да го притискам. Но той е двукратен световен шампион и не допуска грешки – коментира Люис.
Той обаче, както и след квалификацията вчера, се оплака от трафика по трасето.
Въпреки че в Монако винаги е трудно, тъй като е много тясно, ситуацията не беше никак добра. Фернандо минаваше, а след него аз трябваше да крещя по радиото да показват на хората пред мен сини знамена – допълни той.