Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Износвахме гумите по-бързо от съперниците, смята Фетел

Износвахме гумите по-бързо от съперниците, смята Фетел

160
0
Себастиан Фетел,Ферари

Себастиан Фетел смята, че болидът му Ферари е износвал по-бързо гумите от съперниците по време на състезателните симулации към края на 2-ата свободна тренировка за Гран при на Япония.

При него се появи блистеринг и на двете задни гуми с типа суперосфт, а при Райконен също се образуваха мехури на задна лява с типа софт.

„Смятам, че днес и двамата с Кими се пързаляхме твърде много и съответно износвахме гумите повече от останалите, коментира Себастиан. – Но мисля, че като цяло денят беше добър. Нямаше спирания на сесиите или проблеми с колата. За утре трябва да извлечем всичко от колата.“

Според Фетел, ако той спечели полпозишъна в квалификацията, това ще бъде страхотно. Но ако не успее, то той трябва да бъде плътно зад конкурентите. Германецът не смята, че в тима трябва да правят глупави неща в стремежа си да победят Мерцедес.

Запитан какви са възможностите пред него и отбора му да бъдат агресивни, Себастиан отговори: „Винаги можеш да направи нещо. Въпросът е дали то ще проработи. Очевидно е, че не искаме да се самоубием. Ако атакуваме, трябва да го правим разумно.“