Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изпреварването на Фетел е легитимно според ФИА

Изпреварването на Фетел е легитимно според ФИА

74
0
Себастиан Фетел

Изпреварването на Себастиан Фетел (Ред Бул) спрямо Жан-Ерик Верн (Торо Росо) по време на Гран при на Бразилия е легитимно, заявиха от ФИА, цитирани от autosport.com.

От екипа на Ферари са поискали в писмо уточнение на маневрата от страна на германеца и според световната федерация в нея няма нищо нередно. Фетел задминава Верн в сектор с предупредителни жълти светлини (между трети и четвърти завой на Интерлагос) и това бе повод да се търси изясняване дали всичко е било според правилата. От Скудерията потвърдиха, че са изпратили писмо с молба за уточняване на ситуацията.

Впоследствие източници от ФИА са обяснили пред Аутоспорт, че секторът, покрит от жълтите предупредителни светлини, започва точно преди трети завой и свършва на 150 метра преди четвърти. В тази дистанция обаче има пост, на който маршал е развял зелено знаме във въпросния момент.

Поради тази причина изпреварването на Фетел е според правилата. От ФИА са потвърдили още пред Аутоспорт, че не е искано преразглеждане на ситуацията. Обяснено е също така, че от федерацията не коментират решения на стюардите на надпреварата.