Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изпреварванията в Бахрейн пак ще са в 1-и и 4-и завой, твърди...

Изпреварванията в Бахрейн пак ще са в 1-и и 4-и завой, твърди Кубица

88
0

Роберт Кубица вече се чувства като част от тима на Рено във Формула 1 и е готов за първия си състезателен уикенд като пилот на френския екип тази седмица в Бахрейн. Полякът признава, че все още има въпроси, на които няма отговор, както и че му предстои процес на допълнително обучение, но се опитва да извлече максимума от всяка обиколка.

– Трудно е да се прецени цялостното представяне, но вървим в правилната посока – твърди Кубица. – Освен това още не сме карали с всичките си последни нововъведения, а за Бахрейн ни чака ново аероподобрение, за което се надяваме да подобри нещата. Като цяло изглежда, че топотборите са близо един до друг, но някои със сигурност скриха пълния си потенциал по време на тестовете.

Самият Роберт внимателно избира целите си 2010 г., като основната от тях е отборът на Рено като цяло да се развива по-бързо от съперниците си.

– Още в края на 2009 г. бяхме твърде назад и ще трябва да правим по две стъпки [напред], ако искаме да настигнем лидерите. Нужно ни е представяне на ниво – това винаги е най-доброто лекарство – категоричен е пилотът.

Полякът твърди, че новата конфигурация на пистата до Манама едва ли ще направи изпреварванията по-лесни, като възможностите за това все още се намират във вече познатата на състезателите от F1 по-стара част – в първи и четвърти завой. По отношение на колите Сахир изисква добри стабилност при спиране и механични настройки, допълва Кубица.