Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изслушването по шпионския скандал бе отложено

Изслушването по шпионския скандал бе отложено

30
0

Съдебното изслушване по шпионския скандал, касаещ Ферари и главния конструктор на Макларън Майк Кулън, бе отложено за утре, след като премина предварителното изслушване.###Съдебното изслушване по шпионския скандал, касаещ Ферари и главния конструктор на Макларън Майк Кулън, бе отложено за утре. Това се реши в края на предварителното изслушване, състояло се в лондонския Върховен съд. Въпреки че не се стигна до твърдо заключение, някои факти по случая бяха потвърдени.
Съдебни действия от страна на Ферари са предприети срещу Кулън и съпругата му Труди. Твърди се, че г-жа Кулън е взела въпросните документи (наброяващи 780 страници), принадлежащи на Ферари, за да ги преснима в копирен център в близост до Уокинг. Служител от копирния център обаче е известил Ферари за случилото се.
По време на изслушването също бе потвърдено, че административният директор на Макларън Джонатън Нийл е знаел, че Кулън разполага с тези документи. Засега обаче не ясно дали той е разказал за случая преди Ферари да предприемат съдебни действия срещу Кулън или впоследствие.